Zapljena droge na Modem festivalu u Gornjem Primišlju

Foto: PU karlovačka

Danas je u Policijskoj upravi karlovačkoj održana konferencija za medije na temu zapljene veće količine droge u mjestu Gornje Primišlje, grad Slunj, u razdoblju od 14. do 21. srpnja, za vrijeme održavanja Modem festivala.

U cilju sprečavanja i otkrivanja činjenja kaznenih djela i prekršaja iz domene zlouporabe droga organizirano je i provedeno pojačano postupanje koje su zajednički proveli policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU karlovačke i policijski službenici Policijske postaje Slunj.

Za vrijeme održavanja festivala privedeno je 28 osoba od kojih su 26 strani državljani, a dvije osobe su hrvatski državljani.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga procesuirane su 24 osobe te je naplaćeno više od 80 tisuća kuna kazni. 

Utvrđena je osnovana sumnja u počinjenje četiri kaznena djela, neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. stavka drugog Kaznenog zakona, za što su prijavljene četiri osobe (tri strana državljana i jedan hrvatski državljanin), od kojih su strani državljani predani pritvorskom nadzorniku i dovedeni na ispitivanje na Županijsko državno odvjetništvo, a protiv hrvatskog državljana nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava redovnim putem.
 
U ovim kriminalističkim istraživanjima zaplijenjeno je tridesetak različitih vrsta droge, a jedna od pojedinačno najvećih zapljena u Republici Hrvatskoj je zapljena 1400 doza (markica) lizergida (LSD-a). Osim navedenog zaplijenjeno je i 438,9 grama marihuane, deset jointova, 83,52 grama hašiša, 17,1 gram amfetamina, 37,5 grama metilendioksiamfetamin (MDMA), tekući LSD-i, tekući MDMA i hašišovo ulje kao i manje količine ostalih vrsta droga kao što su gljive Psylocibe, ketamin, mescalin te dvije digitalne vage. Ujedno, oduzeto je i 1210 eura i 3590 kuna za koje se pretpostavlja da je novac stečen prodajom droge.

Tijekom održavanja festivala nije bilo narušavanja javnog reda i mira, kao ni prijava vezanih za počinjenje imovinskih delikata.