Neovlašteno posjedovao oružje

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica, u suradnji s policijskim službenicima Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom sa crikveničkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod njega su pronađeni i oduzeti predmeti koje je neovlašteno posjedovao, odnosno pištolj marke "CZ" M 57 s tri pripadajuća spremnika, 101 komad raznog pištoljskog i puščanog streljiva, 10 detonatorskih kapisli i kilogram plastičnog eksploziva.

Protiv  45-godišnjaka bit će podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu u Rijeci.

 

Podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva koja nedozvoljeno posjeduju mogu dragovoljno predati policiji bez sankcija.

Naime, akcija „Manje oružja - manje tragedija“ još je uvijek u tijeku. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.



Pisane vijesti