Osijek: Održana izvanredna konferencija za medije

OSIJEK - Jučer, 27. srpnja u 11 sati u službenim prostorijama Policijske uprave osječko-baranjske održana je izvanredna konferencija za medije u svezi događaja od 26. srpnja u kojem su smrtno stradale tri osobe. 

Jučer, 27. srpnja u 11 sati u službenim prostorijama Policijske uprave osječko-baranjske održana je izvanredna konferencija za medije u svezi događaja od 26. srpnja u kojem su smrtno stradale tri osobe.

Naime, u subotu 26. srpnja oko 10,30 sati u Osijeku, u ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića u ugostiteljskom objektu 59-godišnjak iz Osijeka je nakon konzumacije alkoholnih pića s gostima i kraće prepirke iz svog osobnog automobila koji je bio parkiran ispred objekta uzeo poluautomatsku pušku, s kojom se vratio u objekt. Potom je s više hitaca iz puške usmrtio 47-godišnjaka, a potom je ispalio više hitaca u 39-godišnjakinju, koja je bježala iz objekta kroz stražnja vrata u dvorište te ju usmrtio. Prilikom vatrenog djelovanja, policijski službenik je uporabio vatreno oružje u pravcu  59-godišnjaka. Tom prilikom nije nitko ozlijeđen. Iza 13 sati policijski službenici su izvukli tijelo 47-godišnjaka, a hitna medicinska pomoć je konstatirala smrt. U vremenu do oko 16,30 sati policijski službenici su poduzimali mjere poradi uhićenja osumnjičenog, uz pregovarački tim policijskih službenika. U jednom trenutku se iz objekta začuo pucanj, a ulaskom policijskih službenika pronađeno je mrtvo tijelo 59-godišnjaka koji je izvršio samoubojstvo puškom. Na mjestu događaja pronađene su i dvije ručne bombe M 75.

Izvršen je pregled doma 59-godišnjaka kojom prilikom je pronađeno: 2 TNT eksploziva od 500 grama, 1 komad PMA s 200 grama eksploziva, 1 ručna bomba M-75 bez eksploziva, vježbovni metak M-70 za ručni bacač M-57, 3 metra sporogorećeg štapina i oko 100 komada streljiva, koje je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. U dvorištu kuće pronađena je jedna stabljika marihuane.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva mrtva tijela prevezena su na Odjel patologije Kliničkog bolničkog centra Osijek gdje će biti izvršena obdukcija. Slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu.

Od 11,40 sati pa sve do 17 sati dionica ulice Svetog Leopolda Bogdana Mandića bila je zatvorena za promet zbog sigurnosnih razloga.



Pisane vijesti