Ljetni kamp djece i mladeži "Ajkula" 2014

Ove godine, osim djece pripadnika specijalne policije iz cijele Hrvatske, u kampu su boravila i djeca s poplavljenih područja, odnosno djeca pripadnika USPDR-a „Delta“ iz Županje, koja su proživjela posebno teško razdoblje uzrokovano nezapamćenim poplavama. Djeca u dobi od 12 do 18 godina života boravila su u kampu u dvije smjene. 

Foto: PU primorsko-goranska

U organizaciji Udruge specijalne policije Domovinskog rata „Ajkula“ od 14. do 26. srpnja ove godine održan je treći po redu ljetni kamp za djecu i mlade pripadnika članova Udruge „Ajkula". 

Ove godine, osim djece pripadnika specijalne policije iz cijele Hrvatske, u kampu su boravila i djeca s poplavljenih područja, odnosno djeca pripadnika USPDR-a „Delta“ iz Županje, koja su proživjela posebno teško razdoblje uzrokovano nezapamćenim poplavama. Djeca u dobi od 12 do 18 godina života boravila su u kampu u dvije smjene.

Uz  razvijanje prijateljstava, natjecateljskog duha, ljubavi i poštovanja prema prirodi, te stjecanje znanja i vještina za boravak u njoj, jedan od primarnih ciljeva svakako je i promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Dana 17. i 24. srpnja kamp su posjetili policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, Goran Gašpert i Dario Tonković, koji su sudionicima održali edukativno predavanje na temu štetnosti i zlouporabe opojnih droga. Upoznali su ih s kažnjivim ponašanjima čiji uzrok može biti alkohol i droga te zakonskim propisima vezanim uz konzumiranje navedenih opijata.

Djeca su sa zanimanjem pratila predavanje aktivno sudjelujući i iznoseći svoja zapažanja i konstatacije navodeći pri tome niz pozitivnih i negativnih primjera iz javnog života koji dodatno ilustriraju važnost pravilnog stava u odnosu na alkohol i opojne droge. Također su imali priliku nositi „pijane“ naočale koje simuliraju alkoholiziranost te iz prve ruke vidjeti kao izgleda biti pod utjecajem alkohola.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.



Pisane vijesti