Prijavljeni zbog teških krađa

Policija u Kutini otkrila je počinitelje četiri teške krađe provaljivanjem. Tako je kriminalističkim istraživanjem, provedenim nad četvoricom Kutinčana starih 15, 

Foto: Ilustracija

Policija u Kutini otkrila je počinitelje četiri teške krađe provaljivanjem.

Tako je kriminalističkim istraživanjem, provedenim nad četvoricom Kutinčana starih 15,16, 17 i 23 godine, utvrđeno da su sredinom travnja ove godine u Željezničkoj ulici u Kutini provalili u krug kutinskog poduzeća i ukrali 640 kilograma otpadnog željeza.

Sredinom travnja ove godine provaljeno je i u podrum obiteljske kuće 52-godišnjeg Kutinčanina iz Kutjevačke ulice. Njemu je 23-godišnjak iz Kutine ukrao motornu pilu, trimer, aluminijske ljestve i produžni kabel. Dio ukradenih predmeta je kod počinitelja pronađen i vraćen vlasniku.

Istraživanjem provedenim nad 25-godišnjim Kutinčaninom je utvrđeno da je sredinom rujna 2013. u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u Kutini provalio u garažu 36-godišnjeg vlasnika i ukrao aparat za električno zavarivanje, električnu bušilicu, dvije brusilice, bakreni kotlić, razni alat, elektrode i rezne ploče. Neki ukradeni predmeti su kod počinitelja pronađeni i vraćeni vlasniku.

Istraživanjem je također utvrđeno da su Kutinčani stari 23, 25 i 29 godina, sredinom lipnja ove godine u Aleji Vukovar u Kutini provalili u skladište jednog poduzeća i ukrali šivaču mašinu, tri elektromotora i tri kvačila za šivače mašine te aluminijska kolica za prijevoz robe.

Svi su počinitelji nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja kazneno prijavljeni zbog teških krađa.



Pisane vijesti