Dovršeno kriminalističko istraživanje izazivanja prometne nesreće

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem rođenim 1994. godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem rođenim 1994. godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Sumnja se da je osumnjičeni u ponedjeljak, 4. kolovoza, oko 20.55 sati u Podravskim Sesvetama, u Ulici Eugena Tomića upravljao osobnim automobilom koprivničkih registracijskih oznaka, u pravcu centra mjesta. U jednom trenutku zbog nepropisnog pretjecanja automobilom je naletio na biciklisticu rođenu 1967. godine, koja je pala  uz rub kolnika i teže je ozlijeđena. Nakon nesreće osumnjičeni je napustio mjesto događaja i pronađen je naknadno, kada je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,33 promila, a vozilom je upravljao prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici i predan je pritvorskom nadzorniku.

 

Dobro je podsjetiti

Oprez prilikom vršenja radnji vozilom u prometu

Prilikom vršenja radnji vozilom u prometu kao što su vožnja unatrag, skretanje, okretanje, uključivanje u promet, pretjecanje, mimoilaženje, obilaženje i druge radnje, vozač je dužan uvjeriti se da radnju može izvršiti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu ili imovinu (kao što su to parkirana vozila), pri čemu je posebno dužan voditi računa o položaju, brzini i smjeru kretanja vozila.

Biciklisti – budite oprezni

Biciklom se obavezno treba kretati biciklističkim stazama, pješačko-biciklističkim stazama i biciklističkim trakama. Ukoliko se biciklista kreće prometnicom bez staza ili traka za kretanje biciklista, potrebno je kretati se uz desni rub kolnika u pravcu kretanja.

Prilikom skretanja potrebno je pogledom preko ramena provjeriti da se to može učiniti te potom dati znak lijevom ili desnom rukom ostalim vozačima o namjeri skretanja.

Vozač bicikla mora upravljati vozilom na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi sudionici u prometu, a osobito ne smije skidati istodobno obje ruke s upravljača, pridržavati se za drugo vozilo, prevoziti, vući ili gurati predmete koji ga mogu ometati u upravljanju vozilom ili ugrožavati druge sudionike u prometu.