Zapljene droge na granici i kazne za nedozvoljeno glisiranje

Tijekom prošlog vikenda policijski službenici granične policije prilikom redovne kontrole vozila i putnika u 20 slučajeva zaplijenili su drogu. Droga je zaplijenjena na graničnim prijelazima Rupa, Pasjak, Šapjane i Brod na Kupi, a s drogom je zatečen 21 strani državljanin. Radi se o 10 državljana Francuske, pet Italije te o tri državljana Njemačke i Slovenije. Ukupno je policija zaplijenila13,68  

Foto: Ilustracija

Tijekom prošlog vikenda policijski službenici granične policije PU primorsko-goranske prilikom redovne kontrole vozila i putnika u 20 slučajeva zaplijenili su drogu. Droga je zaplijenjena na graničnim prijelazima Rupa, Pasjak, Šapjane i Brod na Kupi, a s drogom je zatečen 21 strani državljanin. Radi se o 10 državljana Francuske, pet Italije te o tri državljana Njemačke i Slovenije. Ukupno je policija zaplijenila13,68 grama marihuane, 24,32 grama hašiša, 5,22 grama kokaina te 10 tableta. Svi počinitelji su prekršajno sankcionirani novčanim kaznama prema odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Također, pomorska policija iste policijske uprave evidentirala je 12 prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Zatečeno je šest državljana Njemačke, tri Italije, dva Slovenije te državljanin Češke. Svima su zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.



Pisane vijesti