Osumnjičeni za razbojničku krađu

Policijski službenici Policijske postaje Sesvete dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe i krivotvorenja isprave te nad maloljetnikom zbog sumnje da je zajedno s 32-godišnjakom počinio kazneno djelo razbojničke krađe. Sumnja se da je 32-godišnjak 17. ožujka ov

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Sesvete dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe i krivotvorenja isprave te nad maloljetnikom zbog sumnje da je zajedno s 32-godišnjakom počinio kazneno djelo razbojničke krađe. Sumnja se da je 32-godišnjak 17. ožujka ove godine došao u krug poduzeća u Sesvetama u Prepuštovečkoj ulici te ušao u otključani osobni automobil Golf varaždinskih registracijskih oznaka u vlasništvu 25-godišnjaka te se odvezao. Nakon toga je na otuđeni osobni automobil namontirao nepripadajuće zagrebačke registracijske oznake.

Također se sumnja da je zajedno s maloljetnikom 10. kolovoza ove godine otuđio osobni automobil Golf IV sisačkih registracijskih oznaka, kojeg je 23-godišnji vlasnik ostavio otključanog, s ključem u bravi, a što su osumnjičeni iskoristili. S obzirom da se vlasnik nalazio u blizini, pokušao je zaustaviti osumnjičene otvarajući suvozačeva vrata, na što ga je osumnjičeni maloljetnik udario, uspio zatvoriti vrata te su se osumnjičeni udaljili. Policijski službenici pronašli su otuđeni automobil u Sesvetama, a nad osumnjičenima dovršili kriminalističko istraživanje i 32-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku. Protiv maloljetnika podnijeli su kaznenu prijavu redovnim putem.     



Pisane vijesti