Najava pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

u razdoblju od 18. do 24. kolovoza na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provoditi će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila.
 

Foto: Ilustracija 

Tijekom sedam mjeseci ove godine brzina je, kao uzrok događanja prometnih nesreća, zabilježena u 92 nesreće (27 % ukupnog broja prometnih nesreća). Neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok događanja dvije prometne nesreće u kojima su smrtno stradale dvije osobe (50 % prometnih nesreća s poginulim osobama), dok su nepropisna i neprilagođena brzina bile uzrok događanja 49 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama (30 % prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama) u kojima je 13 osoba teško ozlijeđeno a 48 lakše ozlijeđeno. 

Brzina je tijekom srpnja kao uzrok događanja prometnih nesreća zabilježena u sedam nesreća (14 % ukupnog broja nesreća), od toga u jednoj prometnoj nesreći s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, te u šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teško i tri osobe lakše ozlijeđene.

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači koji ne poštuju ograničenja brzina kretanja i ne prilagođavaju brzinu kretanja svojih vozila stanju i uvjetima na i u neposrednoj blizini prometnica, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju od 18.  do 24. kolovoza na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provoditi će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora policijski službenici vršiti će nadzor brzine kretanja vozila u naseljima, ali i otvorenim dijelovima ceste.

Osim nadzora brzine kretanja vozila, policijski službenici će sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.