Lukava dvojka pokrala 80-godišnjaka

Nekoliko desetaka tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti iznos je koji su sredovječni nepoznati muškarac i žena ukrali 80-godišnjem bjelovarčaninu.  

Nekoliko desetaka tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti iznos je koji su sredovječni nepoznati muškarac i žena  ukrali 80-godišnjem bjelovarčaninu.

Lukavi dvojac koji  se služio slabo razumljivim hrvatskim jezikom, došao je jučer u popodnevnim satima  u oštećenikovu kuću u Bjelovaru u ulici Ivana Cankara te ga nagovorio da im posudi nekoliko tisuća kuna do sutra "radi plaćanja liječenja brata koji je u bolnici". Kaoo garanciju vraćanja nudili su mu veću količinu dolar, a sve kako bi vidjeli gdje oštećeni drži skriveni novac.

Ženska osoba potom je od oštećenika tražila da joj pokaže gdje se nalazi wc u dvorištu, a za to vrijeme muškarac je  iskoristio priliku i ukrao skriveni novac. Izlazeći iz kuće počinitelj je rekao da hitno moraju u bolnicu te da im treba pokazati put do bolnice, a kada su došli do Trga Stjepana Radića muškarac je zaustavio vozilo, dao oštećenom stotinjak kuna i rekao mu neka si plati taksi, jer ga on sada ne može voziti kući.

Nakon povratka kući i 80-godišnjak je primijetio je da je pokraden te je događaj prijavio policiji.

Upozoravamo građane starije životne dobi da ne nasjedaju na ovakve i slične načine prijevarnih krađa te da nikako u svoje domove ne puštaju nepoznate osobe. 



Pisane vijesti