U pretragama pronađeno više od tone duhana

Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske, u suradnji s carinskim službenicima Carinskog ureda u Koprivnici obavili su pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija u vlasništvu

Foto: Ilustracija

Temeljem naloga Prekršajnog suda u Bjelovaru policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske su, u suradnji s carinskim službenicima Carinskog ureda u Koprivnici, u petak, 22. kolovoza, obavili pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija u vlasništvu 40-godišnjaka, u selu na području šire okolice Bjelovara. Tom prilikom u staji su pronađeni rezalica za duhan, digitalna električna vaga, pet plastičnih vreća sa 102 kilograma sitno rezanog duhana te dvije kutije u kojima se nalazilo ukupno 165 kilograma sušenog duhana u listu.

Temeljem istog naloga, u istom selu, obavljena je i pretraga obiteljske kuće te drugih prostorija u vlasništvu 37-godišnjaka. Kod njega je u hangaru pronađeno 960 kilograma sušenog duhana u listu u 12 papirnatih kutija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vlasnik rezalice, vage i duhana 39-godišnjak iz obližnjeg sela koji je bio nazočan pretragama. Navedeni predmeti su mu oduzeti i predani su djelatnicima Carinskog ureda Koprivnica, a ovlašteni carinski službenici će Službi za prekršajne postupke Područnog carinskog ureda Zagreb podnijeti adekvatno pismeno.



Pisane vijesti