Oprezno u prometu!

Jučer u oko 6,30 satu na raskrižju ulica Kralja Petra Krešimira i Kolodvorske ulice u Kutini dogodila se prometna nesreća s povrijeđenim osobama. Vozač, 24-godišnjak s područja Volodera nije zaustavio vozilo na crvenom svjetlu na semaforu zbog čeg je udario u osobni automobil

Foto: Ilustracija

Jučer u oko 6,30 satu na raskrižju ulica Kralja Petra Krešimira i Kolodvorske ulice u Kutini dogodila se prometna nesreća s povrijeđenim osobama. Vozač, 24-godišnjak s područja Volodera nije zaustavio vozilo na crvenom svjetlu na semaforu zbog čeg je udario u osobni automobil 46-godišnjeg Kutinčanina. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a materijalna šteta na vozilima iznosi oko 20.000 kuna. Oba vozača zadobila su lake tjelesne ozlijede. Zbog ove prometne nesreće protiv 24-godišnjaka bit će podnesena prekršajna prijava. 

Također jučer,  u ranim jutarnjim satima u Slavskom Polju, općina Gvozd dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 56-godišnji Karlovčanin  upravljao je teretnim automobilom na kojem je bilo priključno vozilo i u zavoju zbog neprilagođene brzinesletio u kanal. U ovoj prometnoj nesreći materijalna šteta se procjenjuje na oko 20.000 kuna, a protiv vozača bit će podnesena prekršajna prijava. 

U Ulici Donji Krivaj u Voloderu, jučer nešto prije 16 sati dogodila se prometna nesreća s povrijeđenim osobama. Vozač osobnog automobila, 55-godišnji Zagrepčanin  u zavoju je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika u kanal. U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni vozač i 54-godišnja putnica.  Protiv vozača, koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,01 promila bit će podnesena je kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. 

U ovim ljetnim mjesecima svjedoci smo čestih kiša i  povremene pojave magle. Ovakvi vremenski uvjeti smanjuju vidljivost i preglednost te zahtijevaju oprezniji način sudjelovanja svih sudionika u prometu te stoga:

 Posebno upozoravamo sudionike u prometu:

  • brzinu kretanja vozila prilagodite stanju na cesti i uvjetima vidljivosti
  • poštujte ograničenje brzine (zakonska ili ona postavljenim prometnim znakom)
  • ne konzumirajte alkoholna pića
  • vežite se sigurnosnim pojasom
  • pobrinite se za adekvatan smještaja djece u vozilu
  • pri vožnji u kolonama, za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta ( magla, kiša), povećajte razmak između vašeg i vozila ispred, imajući na umu duži zaustavni put
  • za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta, izbjegavajte nagla kočenja, nagla ubrzanja i nagla okretanja kotača upravljača te pretjecanja 

Pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi bilo što manje stradavanja na našim prometnicama.