Osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno ukupno šest osoba starosti od 19 do 35 godina zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29-godišnjak, od početka svibnja do kolovoza ove godine, s ciljem daljnje neovlaštene prodaje, nabavljao veće količine amfetamina kojeg je skrivao u obiteljskoj kući na adresi stanovanja, gdje je drogu miješao s raznim punilima radi povećanja mase te nakon toga dalje neovlašteno prodavao. Tako je u navedenom razdoblju obavio najmanje šest neovlaštenih prodaja amfetamina u količinama od 50 do 500 grama i to kupcima iz Zagreba, Splita, Makarske, Vinkovaca i Zadra radi daljnje preprodaje krajnjim konzumentima.    

Navedenim kriminalističkim istraživanjem ukupno je zaplijenjeno 1100 grama amfetamina iznadprosječne kvalitete te se vrijednost procjenjuje na oko 100 tisuća kuna.         

Protiv osumnjičenih osoba podnijete su kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnja i prometa drogama, dok su 29-godišnjak i 19-godišnjak u utorak, 2. rujna privedeni pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke.



Pisane vijesti