Osumnjičen za prisilu prema službenoj osobi

Osumnjičeni je vrijeđao policijske službenike te se pokušao udaljiti od njih, a kada ga je policijski službenik pokušao zaustaviti, osumnjičeni ga je više puta udario u predjelu glave te ga je na taj način spriječio da obavi službenu radnju utvrđivanja identiteta. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.  

Naime, 14. rujna oko 2.30 sati na Svačićevom trgu osumnjičeni je vrijeđao policijske službenike te se pokušao udaljiti od njih, a kada ga je policijski službenik pokušao zaustaviti, osumnjičeni ga je više puta udario u predjelu glave te ga je na taj način spriječio da obavi službenu radnju utvrđivanja identiteta.

Nakon što je policijski službenik pao na pod, u pomoć mu je pristigao drugi policijski službenik te su osumnjičenog uz uporabu sredstava prisile priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Osumnjičeni 26-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeta kaznena prijava. 



Pisane vijesti