Poplavljena područja Međimurske županije obišla pomoćnica ministra unutarnjih poslova

Pomoćnica ministra pohvalila je dobru suradnju i koordinaciju svih službi koje su angažirane na obrani od poplava i njihov nesebični angažman zahvaljujući kojem su, unatoč do sada nezabilježenom vodostaju rijeke Mure na području Međimurja, spriječene značajnije štete. Također je istaknula  

Foto: PU međimurska

Policijsku upravu međimursku i Međimursku županiju jučer, 15. rujna, posjetila je pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak, kako bi se na licu mjesta uvjerila u stanje sigurnosti na područjima kojima prijete poplave zbog visokog vodostaja rijeke Mure. U njezinoj pratnji bio je i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković. Nakon što su je načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić i župan Međimurske županije Matija Posavec upoznali s aktualnim stanjem na kritičnim točkama i mjerama koje se poduzimaju da bi se naselja zaštitila od poplave, i sama je u njihovoj pratnji posjetila najugroženija mjesta u Murskom Središću, Svetom Martinu na Muri i Goričanu.

Pomoćnica ministra pohvalila je dobru suradnju i koordinaciju svih službi koje su angažirane na obrani od poplava i njihov nesebični angažman zahvaljujući kojem su, unatoč do sada nezabilježenom vodostaju rijeke Mure na području Međimurja, spriječene značajnije štete. Također je istaknula da je Ministarstvo unutarnjih  poslova na svim područjima gdje je to bilo potrebno stavilo na raspolaganje sve svoje ljudske i materijalne resurse da bi se zaštitili građani i njihova imovina, a tako će biti i nadalje, sve dok opasnost ne prođe.

Istim povodom dan prije, u nedjelju, u Međimurskoj županiji boravio je i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić koji je također obišao sva kritična mjesta uz rijeke Muru i Trnavu i upoznao se s aktivnostima na obrani od poplave.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE



Pisane vijesti