Mobilni ured na području PU krapinsko-zagorske

Pozivamo građane, a posebno one kojima je otežan dolazak u policijsku postaju ili sjedište policijske uprave, da iskoriste mogućnost mobilnog šalterskog ureda, te želimo istaknuti da svim zahtjevima jedinice lokalne uprave nismo u mogućnosti udovoljiti jer na pojedinim lokacijama ne postoji odgovarajući GSM signal koji bi omogućavao nesmetan rad šalterskog ureda. 

Foto: Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova, Uprava za pravne i inspekcijske poslove je projektom mobilnog šalterskog ureda osiguralo mobilni ured - vozilo za obavljanje upravnih poslova, čime se želi poboljšati kvaliteta suradnje i pružanja usluge građanima.

U Ministarstvu unutarnjih poslova se nalazi jedno takvo vozilo koje se raspoređuje po policijskim upravama prema iskazanim potrebama baziranim na dogovoru i suradnji s jedinicama lokalne i područne samouprave.

Tako je na temelju iskazanih potreba, procjene i pokrivenosti GSM signalom određeno sedam lokacija na kojima će na području Policijske uprave krapinsko-zagorske od 23. do 29. rujna biti mobilni šalterski ured.

Građani će moći koristiti usluge mobilnog šalterskog ureda za poslove prijavništva (odjava i prijava prebivališta, boravišta), MBG-a, osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola i registracije vozila, i to na lokacijama:

  • Desinić - 23. rujna - ispred zgrade općine
  • Zlatar - 24. rujna - ispred zgrade gradske uprave
  • Đurmanec - 25. rujna - ispred zgrade općine
  • Krapinske Toplice - 26. rujna - ispred zgrade općine            
  • Bedekovčina - 29. rujna - sati ispred zgrade općine

Uredovno radno vrijeme mobilnog šalterskog ureda bit će od 8 do 13 sati.

Pozivamo građane, a posebno one kojima je otežan dolazak u policijsku postaju ili sjedište policijske uprave, da iskoriste mogućnost mobilnog šalterskog ureda, te želimo istaknuti da svim zahtjevima jedinice lokalne uprave nismo u mogućnosti udovoljiti jer na pojedinim lokacijama ne postoji odgovarajući GSM signal koji bi omogućavao nesmetan rad šalterskog ureda.

Ukoliko postoji potreba pojedinih građana koji zbog opravdanih razloga nisu u mogućnosti ishoditi osobne dokumente, da se netko od susjeda ili rodbine obrati u nadležnu policijsku postaju kako bi službenici na terenu mogli zaprimiti zahtjeve.



Pisane vijesti