Najugroženija područja: vodostaj miruje i lagano opada

Foto: Ilustracija 

Stanje vodostaja rijeka na najugroženijim područjima je u stagnaciji i laganom opadanju.

Na području sisačko-moslavačke županije, jučer je zabilježen blagi porast vodostaja koji nije uzrokovao probijanje postojećih nasipa, ali kako i dalje postoji mogućnost porasta rijeka Save i Kupe, službe su u pripravnosti. Također tijekom jučerašnjeg dana, u najugroženijim naseljima poplavljena su još 42 objekta, odnosno stambeni objekti, garaže i gospodarski objekti, te je evakuirano devet osoba.

Na području međimurske županije vodostaj rijeka Mure i Drave je u opadanju te je promet na većini prometnica normaliziran dok su još pojedine lokane ceste zatvorene. Zbog stanja na graničnom prijelazu Sveti Martin na Muri prijelaz je još uvijek zatvoren.

Na području križevačko-koprivničke županije ukinuta je jučer opća opasnost te su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave. Vodostaj rijeke Drave u laganom je opadanju i nije došlo do dodatnog poplavljivanja objekata, a evakuirane se osobe i dalje nalaze u sportskoj dvorani u Drnju i kod rodbine.

S obzirom da se na rijeci Dravi vrh vodnog vala očekuje 19. rujna, na području Županije osječko-baranjske je cijeli sustav obrane od poplave stavljen u pripravnost.



Pisane vijesti