Prijevara

Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.  

Foto: Ilustracija

U PU splitsko-dalmatinskoj 21-godišnjak je jučer, 16. rujna, prijavio da je nakon oglasa putem Interneta i stupanjem u telefonski kontakt s nepoznatom osobom oštećen prijevarom tako što je dogovorio zamjenu svoga mobitela i tableta za drugi mobitel. Nakon što je isporučio mobitel i tablet dobio je zamjenski paket, a kada ga je otvorio uočio je da mu nije isporučen dogovoreni originalni mobitel već kopija.

Također jučer, maloljetnik je prijavio da je putem Interneta dogovorio kupnju mobitela i potom uplatio novac u banci, nakon čega je zaprimio paket sa mobitelom koji je jeftiniji i korišten.

Provodi se kriminalističko istraživanje i traganje za počiniteljem.

Upozoravamo građane

koji prodaju ili kupuju preko Interneta da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe kupuju skuplje stvari. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji kako bi se poduzele mjere otkrivanja tih počinitelja i kako bi ovisno o nastaloj šteti mogli pokrenuti odgovarajući postupak.



Pisane vijesti