U Virovitici obilježen Dan policije

U policijskoj upravi virovitičko – podravskoj, danas 26. rujna, održana je završna svečanost obilježavanja Dana policije, polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja poginulim policajcima. 

Program obilježavanja, započeo je nekoliko dana prije središnje proslave, prigodnim sportskim, aktivnostima koje su započele 18. rujna u Orahovici natjecanjem u tenisu, gdje jesudjelovalo 9 natjecatelja a najbolje rezultate su postigli: 1. mjesto,  Gjogj Leo, 2. mjesto, Herceg Tomislav, dok je 3. mjesto pripalo,  Moslavac Željku. 

Sportska takmičenja su nastavljena 19. rujna na kuglani u Pitomači, gdje je održano natjecanje u kuglanju u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Poredak u ekipnoj konkurenciji: 1. Udruga umirovljenika PU VTC, 2. ekipa Policijske uprave, 3. Postaja prometne policije Virovitica, dok je u pojedinačnoj konkurenciji poredak je slijedeći: 1. Gojević-Zrnić Stipan (umirovljenici), 2. Štulec Ivan (PU VTC), 3. Jovanović Zdenko (umirovljenici). U natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa i 20 natjecatelja. 

Na streljani lovačke udruge „Prigorje“ u Rezovcu, dana 23. rujna, održano je natjecanje u streljaštvu, disciplina borbena sačmarica. U pojedinačnoj konkurenciji sudjelovalo je 20 natjecatelja, a poredak prva tri natjecatelja je: 1. Jerbić Zoran (Ured načelnika), 2. Buneta Miroslav (PP Slatina), 3. Kovačević Miroslav (IJP). 

Sportska natjecanja završila su 25. rujna malonogometnim turnirom u Gornjim Bazjama, gdje je nastupilo je 8 ekipa, a poredak je slijedeći: 1. PP Pitomača, 2. PP Virovitica, 3. IJP Virovitica. Kroz razne sportske discipline koje su se održavale povodom Dana policije nastupilo je oko 100 natjecatelja iz PU virovitičko-podravske. 

Svake godine se povodom Dana policije u suradnji sa gradskim Crvenim križem organizira akcija dobrovoljnog davanja krvi za djelatnike PU. Ove godine akciji se odazvalo 22 djelatnica i djelatnika ove PU. 

Kao i svake, tako i ove godine, obilježavanje Dana policije, nije prošlo bez roditelja i obitelji poginulih policajaca, koji su u prostorije policijske uprave, pristigli već u jutarnjim satima. 

Sama svečanost obilježavanja Dana policije, ove godine protekla je nešto skromnije, a započela je u 9.40 sati, gdje su izaslanstva PU virovitičko – podravske na čelu s zamjenikom načelnika PU, gosp. Zoranom Jerbićem, Županije Virovitičko – podravske, Grada Virovitice, obitelji poginulih policajaca, braniteljske udruge proizašle iz domovinskog rata Virovitičko – podravske županije i Udruge Prvi hrvatski redarstvenik iz VPŽ, uz nazočnost brojnih građana, položili vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježje ispred zgrade policijske uprave. 

Sveta misa za sve poginule, održana je u crkvi Sv. Roka u Virovitici, s početkom u 10 sati, gdje su pročitana i sva imena poginulih hrvatskih vitezova.