Aktivnosti u ronilačkom centru specijalne policije

Ronilo se po specijalnostima: sigurni dubinski zaroni do dubine 50 metara, ronjenje uz liticu, ronjenje u plavom, ronjenje na potopljenim brodovima i ronjenje u podvodnim spiljama. Cjeloviti program je uspješno odrađen, a austrijski kolege su oduševljeni ronjenjem na nekim od najatraktivnijih lokacija našeg Jadrana.

Foto: MUP RH 

U ronilačkom centru specijalne policije na Malom Lošinju od 22. do 26. rujna odvijale su se tri zanimljive aktivnosti. Šest pripadnika antiterorističke jedinice austrijske policije Einsatzkommando Cobra bilo je na ronilačkoj obuci, u sklopu koje su se kroz pet dana obavljala složena ronjenja pod vodstvom zapovjednika ronilačkog centra Damira Bankovića. Ronilo se po specijalnostima: sigurni dubinski zaroni do dubine 50 metara, ronjenje uz liticu, ronjenje u plavom, ronjenje na potopljenim brodovima i ronjenje u podvodnim spiljama. Cjeloviti program je uspješno odrađen, a austrijski kolege su oduševljeni ronjenjem na nekim od najatraktivnijih lokacija našeg Jadrana. 

Druga aktivnost u ronilačkom centru bila je provedba naprednog padobranskog tečaja za taktičko padobranski tim ATJ Lučko, također u trajanju od pet dana. Skakanje je izvođeno iz helikoptera bell 212 zrakoplovne jedinice Zapovjedništva specijalne policije, a izvodili su se HALO (visoki skokovi sa niskim otvaranjem padobrana) i HAHO skokovi (visoki skokovi sa visokim otvaranjem - preleti). Cjelovita je obuka uspješno provedena pod vodstvom nastavnika padobranstva, instruktora ATJ Lučko Hrvoja Sladetića. Naposljetku, ronilački je centar posjetio Andrea Salmeri, direktor Centra talijanske policije u Moeni za osposobljavanje policije za planinske uvjete, ujedno i zamjenik načelnika PU Pistoia (regija Toskana), koji je došao u radni posjet i ronjenje te na dogovor o budućoj suradnji.



Pisane vijesti