Predstavljena tehnika i rad policije kod Boćarskog doma

Foto: MUP   

Park zagrebačkog Boćarskog doma danas je bio okupiran policijom. Naime, u organizaciji Ravnateljstva policije i PU zagrebačke, a povodom 29. rujna Dana policije, policija je izložila tehniku, vozila i opremu koju koristi u svom radu. Skup je posjetio i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić i načelnik PU zagrebačke Goran Burušić.  

 - Svim policajkama i policajcima želim čestitati njihov praznik - Dan svetog Mihovila zaštitnika hrvatske policije i zahvaliti na kvalitetnim rezultatima koji su imali u prošloj godini i u godinama iza nas. Prije svega želim odat počast svima onima koji su stradali na poslu, koji su dali  svoj život ili su bili ranjeni tijekom obavljanja zahtjevne i teške dužnosti – rekao je ministar Ostojić.

Dodao je kako je Dan policije prigoda da se podsjetimo da nam je vrlo važna prevencija pa ovaj dan treba shvatit kao dan koji označava i uspješan rad Vijeća za prevenciju u gradovima diljem Hrvatske.

- Pokazalo se da je pad kriminaliteta upravo vezan uz kvalitetan rad policije zajedno sa zajednicom, odnosno sa svima onima koji mogu doprinijeti sigurnosti – rekao je ministar unutarnjih poslova.

Naveo je kako su u svim segmentima trendovi pozitivni, a to je ono što se i strateški tražilo, primjerice pad broja ilegalnih imigranata gdje je Republika Hrvatska 30 posto ispod europskog prosjeka.

- Prošle godine zabilježeno je 41 ubojstvo u odnosu na 101 ubojstvo 2000. godine, a ova godina je još bolja. Sve to govori da policija ulazi u tamnu zonu kriminaliteta gdje bilježimo povećanje broja kaznenih prijava – istaknuo je potpredsjednik Vlade RH.

Na kraju je dodao kako trendove treba nastaviti i u sigurnosti prometa na cestama, bez obzira što se bilježi najmanji broj smrtno stradalih u prometnim nesrećama.

Svoju opremu i rad pokazali su svi rodovi policiji, od temeljne, prometne, interventne, Protueksplozijske službe, Uprave za posebne poslove sigurnosti, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještaćenja „Ivan Vučetić, kao i Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa.  

Spacijalna policija prezentirala je svoj rad padobranskim skokovima iz helikoptera pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko.  

Program povodom Dana policije kod Boćarskog doma za sve građane otvoren je danas do 17 sati.



Pisane vijesti