Pokušali ilegalno prevesti strane državljane preko granice

Isto tako, obavljenim pretragama kod njih je pronađeno 20 kilograma rezanog duhana te je postupanje nastavljeno u suradnji s djelatnicima nadležne carine.

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka u suradnji s djelatnicima Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 39 i 42 godine s područja Primorsko-goranske i Zagrebačke županije te nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine, starosti 33 i 40 godina. U noći 26. rujna na području Viškova zatekli su ih policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka, a u jednom od  zaustavljenih vozila zatečeno je pet državljana Turske. Kriminalističkim istraživanjem policija je došla do saznanja da su državljane Turske namjeravali ilegalno prevesti preko državne granice za novčanu naknadu. Sva četvorica su mjerodavnom državnom odvjetništvu prijavljena za kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Isto tako, obavljenim pretragama kod njih je pronađeno 20 kilograma rezanog duhana te je postupanje nastavljeno u suradnji s djelatnicima nadležne carine.



Pisane vijesti