Poštujte naše znakove: Nagradni kviz znanja za prvašiće

Kviz će se provoditi do petka, 10. listopada, a u njemu mogu sudjelovati učenici svih prvih razreda s područja Županije.

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Što veća sigurnost djece u prometu, posebice prvašića, cilj je ukupnih aktivnosti preventivne akcije "Poštujte naše znakove", koju policija tradicionalno provodi uoči početka nove školske godine. Tijekom ovog tjedna Policijska uprava koprivničko - križevačka zaokružila je i edukativne aktivnosti provedbe predavanja u prvim razredima svih osnovnih škola. Ovim predavanjima prilagođenim njihovu uzrastu djeca su upoznata s osnovnim pravilima i najbitnijim spoznajama sigurnog sudjelovanja u prometu.

Nagradnim kvizom znanja nudimo našim prvašićima da pokažu stečeno znanje, te da osvoje prigodne poklone koji će povećati sigurnost njihova sudjelovanja u prometu   

Kviz će se provoditi do petka, 10. listopada, a u njemu mogu sudjelovati učenici svih prvih razreda s područja Županije.

Dovoljno je da točno odgovorite na slijedeća pitanja:

  1. Kako se zove površina namijenjena za kretanje pješaka?
  2. Što se mora uraditi prije nego što se pješice prijeđe preko ceste?
  3. Što dijete starosti sedam godina kada upravlja biciklom mora imati na glavi?
  4. Što znači crveno svjetlo na semaforu?
  5. Kako se zove površina preko koje pješaci trebaju prijeći cestu?

Sve učenike koji točno odgovore na postavljena pitanja vezana uz sigurno sudjelovanje djece u prometu nagraditi ćemo bljeskalicama, krijesnicama za pješake i drugim promidžbenim materijalnima iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama.

Točne odgovore pošaljite nam na e-mail Policijske uprave: koprivnicko-krizevacka@policija.hr , zajedno s idantifikacijskim i kontakt podacima.  Dobitnike ćemo e-mailom obavijestiti o dobitku i preuzimanju nagrade.