MUP predsjedavanje Središnjom koordinacijom predao MORH-u

Na 14. redovnoj sjednici Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru potpredjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova

Foto: MUP

U sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova u utorak, 14. listopada, održana je 14. redovna sjednica Središnje koordinacije za  nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru. Sjednicu je predvodio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, predsjedavajući. Uz ministra i glavnog ravnatelja policije Vladu Dominića sjednici su prisustvovali i predstavnici Uprave za granicu MUP-a, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić te predstavnici ministarstava vanjskih i europskih poslova, obrane, financija, pomorstva, prometa i infrastrukture, gospodarstva, poljoprivrede, pravosuđa, kulture, zaštite okoliša i prirode.

Na sjednici su prezentirana izvješća Stručnog tijela Središnje koordinacije o realizaciji plana zajedničkih aktivnosti za prva dva tromjesečja 2014. godine te izviješća o provedbi međuresorne simulacijske vježbe „Jadran 14“. Usvojene su Smjernice za izradu Godišnjeg plana zajedničkih aktivnosti i posebnih planova nadzora i zaštite prava i interesa RH na moru za 2015. godinu te je analizirana provedba mjera za unapređenje stanja sigurnosti i zaštite morskog prostora pod jurisdikcijom Republike Hrvatske.

Nakon predviđene godine dana predsjedavanja, ministar Ostojić na kraju sjednice obavio je primopredaju predsjedavanja Središnjom koordinacijom za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru ministru obrane Anti Kotromanoviću, u čije se ime zahvalio načelnik Sektora za obrambenu politiku i planiranje pri Ministarstvu obrane Tomo Radičević. 



Pisane vijesti