Obilježen Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima

Foto: MUP  

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima i organizacijama civilnog društva 18. listopada, na inicijativu Europske Komisije, obilježava Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima.

Javnom manifestacijom koja se danas tradicionalno održala na Cvjetnom trgu u Zagrebu, pod koordinacijom Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, kroz niz tematskih prezentacija i preventivnih sadržaja senzibilizirlo se građane o problemu trgovanja ljudima kao i načinima njihove prevencije i zaštite.

Cilj predviđenih aktivnosti bio je podići svijest javnosti o trgovanju ljudima kao jednom od najtežih oblika kršenja ljudskih prava te pridonijeti pravovremenom sprječavanju ove vrste organiziranog kriminaliteta.

Ravnateljstvo policije zainteresiranoj javnosti na ovom događaju predstavilo je ciljeve i svrhu različitih preventivnih aktivnosti, kampanja i projekata koje na temu prevencije trgovanja ljudima provodi u suradnji s partnerima. Posebice se naglasila važnost provedbe nove preventivne akcije Ravnateljstva policije pod nazivom „Zajedno“ koja se u skladu s europskim standardima provodi na području cijele Hrvatske s ciljem da se u suradnji s ostalim nadležnim subjektima potakne društvo na odgovornu reakciju, kako bi svi zajedno pridonijeli smanjenju i sprječavanju trgovanja ljudima.



Pisane vijesti