Javna rasprava o procjeni učinka propisa za Zakon o zaštiti od požara

Foto: MUP/Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je danas, 20. listopada, javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o zaštiti od požara i Prijedlog Iskaza o procjeni učinaka Zakona o zaštiti od požara. Naime, sukladno odredbama Zakona o procjeni učinaka propisa (NN 90/11), provodi se postupak procjene učinaka propisa za navedeni zakon.

Ministarstvo unutarnjih poslova stručni je nositelj izrade Zakona o zaštiti od požara kojim se namjerava urediti područje zaštite od požara, što podrazumijeva planiranje zaštite od požara, propisivanje mjera zaštite od požara građevina i prostora, ustrojavanje subjekata zaštite od požara, provođenje mjera, financiranje te osposobljavanje i ovlašćivanje za obavljanje poslova zaštite od požara s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti ljudi i životinja, materijalnih dobara, okoliša i prirode.

Javna rasprava provodi se 30 dana, odnosno od 20. listopada do 20. studenoga ove godine.

Svoje prijedloge i komentare možete dostaviti na adresu elektroničke pošte: savjetovanje@mup.hr ili putem pošte na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Ulica grada Vukovara 33, 10 000 Zagreb, putem obrasca za sudjelovanje koji možete preuzeti ovdje.

Preuzmite dokumente:



Pisane vijesti