U Bjelovaru održan Sajam mogućnosti

Uz besplatnu registraciju bicikala, na glavnoj gradskoj šetnici u Bjelovaru održane su utrke na 150 metara dječaka i djevojčica 5. i 7. razreda osnovnih škola.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

U organizaciji Grada Bjelovara i Koordinacijskog odbora Grada Bjelovara za stjecanje statusa Grada prijatelja djece raznim aktivnostima  obilježava se Dječji tjedan pod motom „Ljubav djeci prije svega“.

U sklopu Festivala zabave i druženja danas je održan „Sajam mogućnosti“ u organizaciji Policijske postaje Bjelovar kao dio nacionalnog projekta „Zajedno više možemo“. Uz besplatnu registraciju bicikala, na glavnoj gradskoj šetnici u Bjelovaru održane su utrke na 150 metara dječaka i djevojčica 5. i 7. razreda osnovnih škola.

Prva tri mjesta u svakoj od kategorija nagrađeni su prigodnim poklonima i besplatnim članstvima udruga koje su bile predstavljene na Festivalu zabave i druženja.

Nakon utrka učenici su se mogli upoznati s radom te se učlaniti u bjelovarske rukometne i taekwondo klubove, zatim plivački, odbojkaški, košarkaški, atletski, teniski, stolnoteniski i  konjički klub, kao i u  klub  američkog nogometa, te u foto klub, planinare, školske zadruge i druge.  

Sajam je održan kao kruna aktivnosti koje su tijekom protekle školske godine kontakt policajci, policijski službenik za prevenciju i načelnik Policijske postaje Bjelovar proveli u sklopu programa „Mogu ako hoću 1 i 2“ te  „Prevencija i alternativa“, održavši niz predavanja učenicima šestih razreda i njihovim roditeljima te organizirajući brojne sadržajne posjete učenika četvrtih razreda Policijskoj postaji. Cilj ovih programa je zaštita djece i mladih  od ovisnosti.

Nakon provedenog prvog ovakvog projekta prije sedam godina, prepoznata je njegova važnost u prevenciji te ga je podržala šira zajednica. 



Pisane vijesti