Zaplijenjeno 1,4 kilograma kokaina

Foto: PUZ

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te zaplijenili 1,4 kilograma kokaina.

Temeljem prikupljenih saznanja da se 44-godišnjak bavi preprodajom kokaina, policijski službenici su ga u srijedu, 22. listopada, priveli na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je osumnjičeni dragovoljno izručio 20 grama kokaina pakiranog u 5 vrećica. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga stana kojim se koristi 44-godišnjak te je pronađeno 1381 grama kokaina pakiranog u 11 vrećica, 1930 grama laktoze, 1393 grama manitola, četiri vagice za precizno mjerenje težine s tragovima droge, metalna preša za prešanje kokaina, mlinac s tragovima droge i 56 komada streljiva kalibra 9 mm.

Policijski službenici su protiv osumnjičenog 44-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te je priveden pritvorskom nadzorniku.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina na narko tržištu u prodaji na veliko doseže vrijednost od oko 400 tisuća kuna, dok bi miješanjem s pronađenom laktozom i manitolom, u prodaji na malo dosegla vrijednost i do milijun kuna.    



Pisane vijesti