Oduzeto više od 22 kg marihuane

Foto: PU primorsko-goranska 

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja iz domene zlouporabe droga. Konferenciji za novinare nazočili su Željko Kruneš, načelnik Sektora kriminalističke policije koji je pohvalio rad opatijske policije na suzbijanju zlouporaba droga te Damir Brnas, načelnik Policijske postaje Opatija koji je govorio o zapljeni ove količine droge. Naveo je da je zapljena rezultat višemjesečnih prikupljanja saznanja što je rezultiralo kriminalističkim istraživanjem nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Sumnja se da je 36-godišnjak u razdoblju od travnja do listopada ove godine u vrtu obiteljske kuće na širem opatijskom području neovlašteno uzgajao indijsku konoplju. Obavljenom pretragom, između ostalih prostora i plastenika i sušare, pronađeno je i oduzeto ukupno 22 kilograma i 278 grama marihuane i 11 stabljika indijske konoplje visine 150 do 180 cm, ventilatori, električne grijalice, sjeckalice i drugi predmeti namijenjeni uzgoju i proizvodnji droge. Vrijednost oduzete marihuane na ilegalnom tržištu procjenjuje se na oko 200 tisuća kuna.

Policija ga sumnjiči da je indijsku konoplju prerađivao u namjeri daljnje prodaje, a isto tako sumnjiči se da je u istom razdoblju u svom prostoru drugim osobama dao na uživanje marihuanu.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga, 36 godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.



Pisane vijesti