Mjere policije povodom blagdana Svih svetih

Foto: Ilustracija

Uoči blagdana Svih svetih od četvrtka do nedjelje, 30. listopada do 2. studenoga, Policijska uprava koprivničko-križevačka vršiti će pojačani nadzor i obilazak prometnica u zonama groblja na području Koprivničko-križevačke županije, te će poduzimati mjere u cilju osiguranja optimalne protočnosti prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama.

Građanima koji će posjetiti grobove svojih najmilijih savjetujemo da vozila parkiraju na sigurnom mjestu! Prilikom parkiranja pozornost bi trebali obratiti na to da parkirališni prostor bude osvijetljen. Ne preporučamo parkiranje vozila u zamračenim i slabo prometnim ulicama. Pozivamo građane da se samozaštitno ponašaju i ne olakšaju činjenje kaznenih djela provalnih krađa u vozila.

Policijski službenici će pojačano nadzirati promet na frekventnijim prometnicama na području Županije. Tom prilikom pojačano će se postupati prema sudionicima u prometu koji grubo krše prometne propise, te prema počiniteljima prometnih prekršaja u povratu, zbog kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama.

Radi izbjegavanja zastoja u prometu i nastanka većih gužvi u neposrednoj blizini mjesnih groblja u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima policijski službenici će, u slučaju potrebe, vršti fizičku regulaciju prometa, dok će se sva spora vozila koja iza sebe stvore kolonu vozila isključivati na za to pogodnim mjestima.

Pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na prometnicama, da se suzdrže od konzumacije alkoholnih pića, da poštuju odredbe o prednosti prolaska  te da poštuju ostala prometna pravila, znakove i naredbe koje će im upućivati policijski službenici.

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa iz vozila

Uoči blagdana Svih svetih učestalije se vrše kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile, što je za očekivati i ove godine.

Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju, te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Vrijedne stvari uvijek ponesite sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.

Savjetujemo da vozila parkirate na sigurnom mjestu. Prilikom parkiranja pozornost bi trebali obratiti na to da parkirališni prostor bude osvijetljen. Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim i slabo prometnim ulicama, jer se i na ovaj način sprječavaju provale u automobile.