Zlouporaba položaja i ovlasti

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili kriminalističko istraživanje nad pet osoba, 69-godišnjakom, 50-godišnjakinjom, 73-godišnjakom, 38-godišnjakinjom i 44-godišnjakinjom.

Sumnjiče se da su od 2002. do 2011. godine u svojstvu službenih osoba porezne službe zlouporabili svoj položaj na način da su doveli u zabludu službene osobe grada i općina da za obavljene poslove procjene vrijednosti  nekretnina, što se inače nalazilo u djelokrugu njihova rada, naknadu isplaćuju na privatne žiro račune iako su prijavljeni znali i trebali biti svjesni da temeljem tada pozitivnih zakonskih propisa nemaju pravo na naplaćivanje navedene naknade.

Time su prijavljeni prekoračili svoje ovlasti i za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu višem od milijun kuna, oštetivši time više jedinica lokalne samouprave za koje su obavljali procjenu nekretnina. Podnijeto je Posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.



Pisane vijesti