Nedozvoljene igre na sreću u ugostiteljskim objektima

Na ovaj način državni proračun oštećen je za oko 25 milijuna kuna godišnje. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Nedozvoljena igra na sreću, Zločinačko udruženje, Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, Primanje mita i Davanje mita, USKOK-u je podnesena kaznena prijava protiv 30 hrvatskih državljana, među kojima je i službena osoba Porezne uprave. 

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici PNUSKOK-a, SSKOK Zagreb, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije nad više osoba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela vezanih uz nedozvoljene igre na sreću u ugostiteljskim objektima.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđen je veći broj osoba koje su se udružile i povezale u zločinačko udruženje, s ciljem pribavljanja veće materijalne koristi postavljanjem ilegalnih aparata za igre na sreću u ugostiteljske objekte.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Nedozvoljena igra na sreću, Zločinačko udruženje, Počinjenje kaznenog  djela u sastavu zločinačkog udruženja, Primanje mita i Davanje mita, USKOK-u je podnesena kaznena prijava protiv 30 hrvatskih državljana, među kojima je i službena osoba Porezne uprave.

Neovisno o navedenom, i na području 15 policijskih uprava, u kooordinaciji s PNUSKOK-om provedena je operativna akcija Jamb u suradnji sa službenicima Porezne i Carinske uprave Ministarstva financija. Nadzorom 186 ugostiteljskih objekata pronađeno je 206 ilegalnih aparata za igre na sreću te su tri ugostiteljska objekta zatvorena zbog neregistrirane djelatnosti. Na ovaj način državni proračun oštećen je za oko 25 milijuna kuna godišnje.



Pisane vijesti