Pronađeno 1400 kilograma duhana

Utvrđeno je postojanje osnova sumnje da se u teretnom automobilu nalazi nekoliko kartonskih kutija s više od 1400 kilograma suhog duhana u listu, koji nije označen nadzornim markicama Ministarstva financija. Sumnja se da je 39–godišnjak obavljao uslugu prijevoza duhana. 
 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici PU virovitičko-podravske zatekli su jučer, 11. studenoga u jutarnjim satima, 39–godišnjaka koji je upravljao teretnim automobilom, virovitičkih registarskih oznaka, za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima. 

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem temeljem pregleda vozila utvrđeno je postojanje osnova sumnje da se u teretnom automobilu nalazi nekoliko kartonskih kutija s više od 1400 kilograma suhog duhana u listu, koji nije označen nadzornim markicama Ministarstva financija. Sumnja se da je 39–godišnjak obavljao uslugu prijevoza duhana.

Uz optužni prijedlog, proveden je prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Virovitici, pri čemu je prekršajni sudac 39–godišnjaka proglasio krivim te mu izrekao kaznu zatvora od 15 dana uz uvjet od 6 mjeseci i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci, dok zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine slijedi podnošenje kaznene prijave.

 



Pisane vijesti