Prva regionalna radionica za implementaciju i korištenje Schengenskog informacijskog sustava

Foto: MUP
 
Prva regionalna radionica u sklopu aktivnosti komponente 1. projekta „Priprema za implementaciju i korištenje Schengenskog informacijskog sustava SIS/S.I.Re.N.E. i Europskog uhidbenog naloga EAW“ se održava u Zagrebu 18. i 19. studenoga.
 
Naime, tijekom projekta provest će se pet regionalnih radionica: dvije u Zagrebu te po jedna u Rijeci, Splitu i Osijeku na kojima će litvanski stručnjaci prenijeti svoja znanja i iskustva te obučiti hrvatske policijske službenike za uspješno korištenje Schengenskog informacijskog sustava.
 
Projekt „Priprema za implementaciju i korištenje Schengenskog informacijskog sustava SIS/S.I.Re.N.E. i Europskog uhidbenog naloga EAW“ započeo je početkom listopada ove godine. Projekt je u nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa u suradnji s Odjelom policije pod Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Litve i Državnim odvjetništvom Republike Litve.
 
Cilj ovog 188.889,00 eura vrijednog projekta jačanje je kapaciteta i stručnosti ključnih nositelja implementacije i korištenja Schengenskog informacijskog sustava (SIS/SIRENE) i Europskih uhidbenih naloga (EUN). Svrha mu je pomoći Hrvatskoj u postizanju Schengenskih standarda u skladu s europskom pravnom stečevinom. Njegovom provedbom Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa žele ojačati svoje kapacitete i stručnost svojih službenika uključenih u implementaciju i korištenje Schengenskog informacijskog sustava i Europskih uhidbenih naloga.


Pisane vijesti