Sumnjiči se za kazneno djelo lažne uzbune

Sumnjiči se da je u više navrata, od sredine srpnja do početka rujna, telefonski pozivala policiju i službu hitne medicinske pomoći u Splitu kojima je prijavljivala nasilje u obitelji navodeći da se mladić u Splitu nasilnički ponaša prema svojoj trudnoj djevojci. Prilikom poziva lažno se predstavljala prikrivajući broj mobitela ili koristeći tuđi broj.

Foto: Ilustracija
 
PU splitsko-dalmatinska jučer je dovršila kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakinjom s područja Zagreba. Sumnjiči se da je u više navrata, od sredine srpnja do početka rujna, telefonski pozivala policiju i službu hitne medicinske pomoći u Splitu kojima je prijavljivala nasilje u obitelji navodeći da se mladić u Splitu nasilnički ponaša prema svojoj trudnoj djevojci. Prilikom poziva lažno se predstavljala prikrivajući broj mobitela ili koristeći tuđi broj.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da je lažno obavještavala policiju i hitnu pomoć o događaju koji zahtijeva hitno djelovanje službi, koje su izlaskom na mjesto događaja utvrđivale da je dojava lažna.
 
Podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo lažne uzbune nadležnom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti