Zapljena heroina, marihuane i konoplje

Policijski službenici PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb (SSKOK Zagreb), proveli su kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljana

Foto: MUP

Policijski službenici PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb (SSKOK Zagreb), proveli su kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te pomaganja u vezi s kaznenim djelom neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

Naime, prvoosumnjičeni hrvatski državljanin (1972.) je, od 30. rujna 2014., nabavljao veću količinu heroina koju je u dogovoru s trećeosumnjičenom hrvatskom državljankom (1953.) i četvrtoosumnjičenim hrvatskim državljaninom (1949.) u njihovoj obiteljskoj kući skrivao, miješao s punilima i prepakiravao te tako pripremljenu drogu prodavao drugim preprodavačima među kojima i drugoosumnjičenom hrvatskom državljaninu (1953.).

Također, prvoosumnjičeni je u dogovoru s treće i četvrtoosumnjičenima u njihovoj obiteljskoj kući instalirao sustav za ventilaciju i filtriranje zraka, navodnjavanje te rasvjetne uređaje čime je stvorio uvjete za uzgoj i proizvodnju konoplje. 

Kod prvoosumnjičenog je pronađeno 414,2 grama heroina, 70 stabljika konoplje, 1324,1 gram marihuane i 1396,4 grama punila za povećanje mase. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena je kaznena prijava.



Pisane vijesti