Osumnjičen za 20 računalnih prijevara i nedozvoljenu uporabu osobnih podataka

Foto: ilustracija

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom.

Policija ga sumnjiči da je neovlašteno prikupljao i obrađivao osobne podatke građana temeljem kojih je sklapao  fiktivne ugovore s telefonskim operaterima. Zbog neplaćanja računa telefonski operateri teretili su građane na čije su osobne podatke ugovori bili zaključeni. Kaznena djela počinio je krajem prošle i tijekom ove godine na štetu većeg broja građana s područja Primorsko-goranske i nekoliko drugih županija. Građani su oštećeni za najmanje 34 500 kuna, od kojih neki za nekoliko stotina kuna, a neki za više tisuća kuna.

Isto tako, policija ga sumnjiči za daljnju prodaju mobitela pribavljenih putem spomenutih fiktivnih ugovora, a protupravna imovinska korist koju je ostvario na ovaj način bit će naknadno utvrđena.

Uz kaznenu prijavu za  dvadeset kaznenih djela računalna prijevara i isto toliko kaznenih djela nedozvoljena uporabu osobnih podataka, 42-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku.



Pisane vijesti