Sumnjiče se za krivotvorenje novca

Izrađivali su krivotvoreni novac u apoenima od 500 kuna koje su stavljali u optjecaj na području Splita i okolice. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 36 krivotvorenih novčanica kao i oprema kojom su se služili za izradu lažnog novaca.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad sedam osoba (u dobi od 19 do 21 godine) zbog sumnje da su trojica od njih dogovorili izradu i  izrađivali krivotvoreni novac u apoenima od 500 kuna koje su potom  davali  ostalima koji su krivotvorene novčanice stavljali u optjecaj po trgovinama, fast  food restoranima i trafikama na području Splita i okolice. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 36 krivotvorenih novčanica kao i oprema kojom su se služili za izradu lažnog novaca.

Protiv svih osumnjičenih zbog postojanja sumnje za počinjenje kaznenog djela krivotvorenje novca podnesena je kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu,  a dvojica 20-godišnjaka dovedeni su policijskom pritvorskom nadzorniku.



Pisane vijesti