Zlouporaba položaja i ovlasti

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnjak, kao odgovorna osoba, iskoristio svoj položaj i izdao talijanskom državljaninu navedene dokumente, iako se takve dozvole mogu izdavati samo članovima nacionalnog saveza koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Također je utvrđeno da je 39-godišnjak navedene godišnje dozvole izdao talijanskom državljaninu i za 2012. i 2013. godinu, iako mu je kao stranom državljaninu trebao izdati mjesečne dozvole, čime je nadležno ministarstvo oštetio za više tisuća kuna. 

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti, a za počinjenje kaznenog djela tereti se i pravna osoba sa šireg pulskog područja.
 
Policijski službenici Postaje pomorske policije Pula-Pola su 21. studenoga, prilikom kontrole u Fažanskom kanalu, utvrdili da 71-godišnji talijanski državljanin  posjeduje godišnju dozvolu za športski ribolov na moru za 2014. godinu i člansku iskaznicu nacionalnog saveza, koju mu je izdala pravna osoba sa šireg pulskog područja. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnjak, kao odgovorna osoba, iskoristio svoj položaj i izdao talijanskom državljaninu navedene dokumente, iako se takve dozvole mogu izdavati samo članovima nacionalnog saveza koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Također je utvrđeno da je 39-godišnjak navedene godišnje dozvole izdao talijanskom državljaninu i za 2012. i 2013. godinu, iako mu je kao stranom državljaninu trebao izdati mjesečne dozvole, čime je nadležno ministarstvo oštetio za više tisuća kuna.
 
Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti