U Valbandonu održan radni sastanak MUP-a i DORH-a

Danas je održan radni sastanak predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, koji su se obratili nazočnim članovima kolegija ministra i kolegija glavnog ravnatelja policije, načelnicima policijskih uprava te županijskim državnim odvjetnicima.

Foto: MUP  

U uslužnoj jedinici MUP-a u Valbandonu danas je održan radni sastanak predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, koji su se obratili nazočnim članovima kolegija ministra i kolegija glavnog ravnatelja policije, načelnicima policijskih uprava te županijskim državnim odvjetnicima.

Glavni ravnatelj policije naglasio je da je između policije i državnog odvjetništva suradnja vrlo dobra, ali da postoji prostor za unaprijeđenje odnosa i suradnje te da imaju zajednički cilj i djelovanje. Glavni državni odvjetnik također je naglasio nužnost suradnje i zajedničkog djelovanja, pogotovo stoga što se radi veliki i težak posao u koji se ulaže veliki napor. Na kraju je naveo da je siguran u dobar rad i dobre rezultate u zajedničkom radu policije i državnog odvjetništva. Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je da su ovakve koordinacije nužne i da ih treba uvesti kao redovitu praksu. Podržao je uspostavljanje jače suradnje i uloge policije kao servisa državnog odvjetništva.

U drugom, radnom dijelu sastanka izlagao je prvi zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dragan Novosel koji je govorio o značajkama u radu DORH-a nakon stupanja na snagu novela Zakona o kaznenom postupku. O značajkama u radu MUP-a nakon stupanja na snagu novela Zakona o policijskim poslovima i ovlastima govorio je pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić.



Pisane vijesti