Obuka žena za rukovođenje u provedbi zakona

Osnovni ciljevi tečaja bili su definirati i usvojiti osnovne stilove rukovođenja, razlike u rukovođenju među spolovima, ali i najbolje stilove komunikacije koji osiguravaju uspjeh u obavljanju policijskog posla i provedbi zakona. Kroz interaktivne radionice i vježbe kao i kroz primjere dobre prakse polaznice tečaja su usvojile znanja vezana za situacijsko rukovođenje.
 

Foto: MUP

Deset policijskih službenica Ravnateljstva policije sudjelovalo je na peterodnevnom tečaju Women in law enforcement leadership training course, koji je održan u ILEA-u u Budimpešti početkom prosinca. Tečaj predstavlja program obuke žena za rukovođenje u provedbi zakona.
 
Osnovni ciljevi tečaja bili su definirati i usvojiti osnovne stilove rukovođenja, razlike u rukovođenju među spolovima, ali i najbolje stilove komunikacije koji osiguravaju uspjeh u obavljanju policijskog posla i provedbi zakona. Kroz interaktivne radionice i vježbe, kao i kroz primjere dobre prakse, polaznice tečaja usvojile su znanja vezana za situacijsko rukovođenje.
 
Osim predstavnica hrvatske policije, na tečaju su sudjelovale i predstavnice policije Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine, dok su predavači bili djelatnici Centra za trening policijskih snaga Saveznih država (FLETC), Ministarstva domovinske sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država.


Pisane vijesti