Prijevara u gospodarskom poslovanju

Muškarca se sumnjiči da je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Pule, od listopada 2010. do prosinca 2012. godine, sklopio pet ugovora o gradnji montažnih kuće s ukupno sedam osoba s područja Istre, od kojih je uzeo novac za gradnju kuća, no dogovorene radove nije obavio niti je novac vratio. Time je osobe s kojima je sklopio ugovore oštetio za ukupno 1,5 milijuna kuna.

Foto: Ilustracija
 
Pulska je policija, postupajući po zahtjevu nadležnog državnog odvjetništva, provela kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio pet kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju.
 
Muškarca se sumnjiči da je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Pule, od listopada 2010. do prosinca 2012. godine, sklopio pet ugovora o gradnji montažnih kuće s ukupno sedam osoba s područja Istre, od kojih je uzeo novac za gradnju kuća, no dogovorene radove nije obavio niti je novac vratio. Time je osobe s kojima je sklopio ugovore oštetio za ukupno 1,5 milijuna kuna.
 
Policija je o svemu utvrđenom dostavila izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, koje je poduzelo daljnje radnje iz svoje nadležnosti.


Pisane vijesti