Dovršeno kriminalističko istraživanje za ratni zločin

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni, kao pripadnici vojne policije JNA, od 6. travnja do 15. svibnja 1992. godine u kninskim zatvorima maltretirali i nečovječno postupali prema oštećenim zarobljenim Hrvatima, kao civilima i pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane, tako što su ih tjelesno i psihički zlostavljali, što je kod oštećenih dovelo do trajnog invaliditeta. 

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Službi kriminalističke policije PU šibensko-kninske 13 osoba, u dobi od tada 23-40-godina, je osumnjičeno za dva kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i četiri kaznena djela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, na štetu četiri civilne osobe i 11 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni, kao pripadnici vojne policije JNA, od 6. travnja do 15. svibnja 1992. godine u kninskim zatvorima maltretirali i nečovječno postupali prema oštećenim zarobljenim Hrvatima, kao civilima i pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane, tako što su ih tjelesno i psihički zlostavljali, što je kod oštećenih dovelo do trajnog invaliditeta.

Nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu je podnijeto Posebno izviješće, kao dopuna ranije podnijetoj kaznenoj prijavi.



Pisane vijesti