Sumnjiči se za pronevjeru

Na štetu trgovačkog društva 60-godišnjak je protupravno prisvojio znatni iznos novca koji mu je povjeren u radu

 Foto: ilustracija

Policijski službenici Službe općeg  kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pronevjere, odnosno da je protupravno prisvojio znatni iznos novca koji mu je povjeren u radu na štetu trgovačkog društva.

Utvrđena je sumnja da je  7. studenoga, dok se nalazio na radnom mjestu u  trgovačkom društvu u Splitu,  pri obavljanju poslova  preuzimanja gotovog novca, a prije ulaska u trezor, izdvojio svežnje novčanica u ukupnom iznosu od oko 100 tisuća kuna koje je potom odložio u ladicu  dok je ostatak novca uredno unio u prostor trezora i stavio na police. Tako je odloženi novac naknadno iznio iz prostorija  trgovačkog društva i odnio sa sobom. Temeljem naloga obavljena je pretraga kojom prilikom novac nije pronađen, te se u tom smjeru  nastavlja kriminalističko  istraživanje.  

Osumnjičeni 60-godišnjak doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje navedenog  kaznenog djela.



Pisane vijesti