Otkriven prevarant

Istraživanjem je utvrđeno da je u mjenjačnici u Glini od djelatnice zatražio da mu razmjeni tri novčanice, a potom je od nje tražio još nekoliko razmjena novca. To je zbunilo djelatnicu prilikom isplate, pri čemu ju je on prevario za 3600 kuna. 
 

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Glina su u suradnji s Policijskom postajom Zabok proveli kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim državljaninom Bugarske zbog prijevare.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da je u listopadu 2013. godine u mjenjačnici u Glini od djelatnice zatražio da mu razmjeni tri novčanice, a potom je od nje tražio još nekoliko razmjena novca. To je zbunilo djelatnicu prilikom isplate, pri čemu ju je on prevario za 3600 kuna.

Kako je 48-godišnjak slična kaznena djela počinio i na području Zaboka, policijski službenici su ga tamo uhitili i nad njim proveli kriminalistička istraživanja, kojima je utvrđeno da je, između ostaloga, počinio i ovu prevaru u Glini. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te ispitan na nadležnom državnom odvjetništvu, nakon čega mu je sudac istrage odredio 30 dana istražnog zatvora.



Pisane vijesti