Prometna nesreća u Makarskoj: dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvije osobe

foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Makarska su dovršili kriminalističko istraživanje nad 74-godišnjakom i 54-godišnjakom, u svezi sudjelovanja u prometnoj nesreći u ulici Ante Starčevića u Makarskoj, koja se dogodila 17. prosinca 2014. oko 16.30 sati , a u kojoj je smrtno stradao 78-godišnjak.

 foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Makarska su dovršili kriminalističko istraživanje nad 74-godišnjakom i 54-godišnjakom, u svezi sudjelovanja u prometnoj nesreći u ulici Ante Starčevića u Makarskoj,  koja se dogodila 17. prosinca 2014. oko 16.30 sati , a u kojoj je smrtno stradao 78-godišnjak.

Utvrđeno je da je 54-godišnjak upravljao osobnim vozilom Škoda, makarskih registarskih oznaka, kojom prilikom je retrovizorom udario u invalidsko pomagalo (štake) kojima se pri hodanju služio 78-godišnjak, dok je prelazio kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Nakon udara u invalidsko pomagalo, 54-godišnjak je zaustavio vozilo, dok je pješak ostao na nogama. U tom trenutku, pješaka je udarilo osobno vozilo Opel, makarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 74-godišnjak, koji se nakon prometne nesreće nakratko zaustavio a zatim udaljio s mjesta događaja, bez da je pružio pomoć ozlijeđenom 78-godišnjaku. Pješak je naknadno preminuo u splitskoj bolnici.

Protiv 74-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće“ iz članka 227. stavak 6. KZ-a, te kazneno djelo „Nepružanje pomoći“ iz članka 123. stavak 2. KZ-a, dok je 54-godišnjak sankcioniran zbog prekršaja iz članka 134. u svezi čl. 293. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Pisane vijesti