Održana 5. sjednica Odbora za koordinaciju i nadzor Schengenskog instrumenta

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić još je jednom naglasio kako je pristup schengenskoj zoni nacionalni prioritet.

Foto: MUP RH

U Ministarstvu unutarnjih poslova danas, 18. prosinca održana je peta sjednica Odbora za koordinaciju i nadzor Schengenskog instrumenta, koju je vodio potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Sjednici su prisustvovali glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, pomoćnik ministra Nebojša Kirigin, načelnici uprava i sektora MUP-a, kao i predstavnici drugih ministarstava i tijela državne uprave koji sudjeluju u radu Odbora.

Na sastanku Odbora koji, kako i sam naziv kaže, ima ulogu koordinacije i nadzora Schenenskog instrumenta, predstavljeni su ciljevi i napori ostvareni u 2014. godini. Također, bilo je riječi o postupcima javne nabave preostale opreme za nadzor granice, kao i izgradnji pojedinih graničnih prijelaza i centara te prilagodbi postojećih prijelaza poput pomorskih i zračnih luka visokim standardima Schengena.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić još je jednom naglasio kako je pristup schengenskoj zoni  nacionalni prioritet.



Pisane vijesti