Rezultati aktivnosti policijskih uprava povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Foto: ilustracija

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Tijekom odvijanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2014. godine, Ravnateljstvo policije na nivou policijskih uprava provelo je niz aktivnosti vezanih za suzbijanje zlouporabe droga i alkohola.

Unutar tog razdoblja policija je na alkohol kontrolirala 28782 vozača, kod 3599 zaustavljenih vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu te je sukladno tome podigla 3450 prekršajnih prijava. Također, provedena je kontrola 428 vozača na droge te je prisutnost droge u organizmu utvrđena kod 48 vozača. U tom periodu droga je zaplijenjena u 665 slučajeva unutar kojih se našlo 732 grama heroina, 37750 grama marihuane, 5839 grama amfetamina, 9600 raznih talbleta i ostalih droga.



Pisane vijesti