Divljač na cestama

Na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena su četiri događaja u kojima je na kolnik istrčala divljač. Radi se o srnećoj i jelenskoj divljači koja je na prometnice istrčala na području Mošćenićke Drage, Rupe, Delnica i Zlobina. Divljač je nakon udara u vozila uginula te su brigu o stradaloj divljači preuzeli lovnici nadležnih lovačkih društava. Ozlijeđenih osoba nije, a ukupna šteta se cijeni na oko 16 tusuća kuna.

 Foto: ilustracija

U vremenu od 20. do 23. prosinca na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena su četiri događaja u kojima je na kolnik istrčala divljač. Radi se o srnećoj i jelenskoj divljači koja je na prometnice istrčala na području Mošćenićke Drage, Rupe, Delnica i Zlobina.  Divljač je nakon udara u vozila uginula te su brigu o stradaloj divljači preuzeli lovnici nadležnih lovačkih društava. Ozlijeđenih osoba nije, a ukupna šteta se cijeni na oko 16 tusuća kuna.

Kako bi smanjili mogućnost ovih i sličnih događaja, upozoravamo vozače na pojačan oprez na prometnicama, pogotovo u jutarnjim i kasnim večernjim satima te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Ujedno napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na divljač na cesti, prekršajno odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio nepropisnom ili neprilagođenom brzinom kretanja vozila.



Pisane vijesti