Humanitarni policijski futsal turnir u Zagrebu

Foto: MUP

U Sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu u petak, 19. prosinca, održan je humanitarni policijski futsal turnir na kojem je nastupilo osam momčadi policijskih postaja Policijske uprave zagrebačke i osam momčadi policijskih uprava. Policajcima se priključila i Udruga vozača, a cilj turnira bilo je prikupiti božićne poklone za djecu Dječjeg doma u Zagrebu kao i novac za Zakladu policijske solidarnosti.

Egzibicijska humanitarna utakmica u kojoj su vozači zabilježili pobjedu nad policajcima protekla je u prijateljskom ozračju. Udruga vozača će prikupljenu humanitarnu pomoć tijekom tjedna dostaviti Dječjem domu na zagrebačkoj Savici.

Tijekom turnira policijske momčadi su skupile 1.600 kuna što će biti uplaćeno na račun Zaklade policijske solidarnosti.

- Želja nam je bila potaknuti policijske službenike da i dalje pomažu Zakladu - rekao je voditelj turnira i načelnik Operativno komunikacijskog centra policije Branko Bolanča.

Objasnio nam je i kako je došlo do organizacije humanitarnog turnira.

- Nakon uspješno provedenih natjecanja kroz Memorijalni turnir Josip Jović i turnir povodom Dana policije 2014. u Zagrebu, te odličnog drugog mjesta na Svjetskom policijskom turniru  održanom u listopadu u Nizozemskoj, Policijski nogometni tim CROATIA (reprezentacija MUP-a RH ) dao je inicijativu za održavanjem humanitarnog malonogometnog turnira na kraju godine oko božićnih i novogodišnjih blagdana. Toj našoj inicijativi se priključila Udruga vozača  koja je iskazala želju za održavanjem humanitarne egzibicijske malonogometne utakmice između policajaca i vozača tijekom koje bi Udruga vozača donirala prigodne poklone za djecu Dječjeg doma u Zagrebu.

Nakon odigranih 30 utakmica, Policijska uprava brodsko-posavska osvojila je prvo mjesto, VII. Policijska postaja Zagreb (PP Trešnjevka) drugo mjesto, zagrebačka I. Postaja prometne policije treće mjesto, dok se PU zadarska plasirala na četvrto mjesto. Osim plasiranih momčadi na turniru su sudjelovali još i ove ekipe: V. PP Zagreb (Medveščak), I. PP Zagreb (Centar), II Postaja prometne policije Zagreb, III. PP Zagreb (Dubrava), Postaja aerodromske policije Pleso, zagrebačka Interventna jedinica policije, PU krapinsko-zagorska, PU sisačko-moslavačka, PU karlovačka, PU primorsko-goranska, PU ličko-senjska i MUP – sjedište.



Pisane vijesti